Burslar

B. Ü. FELSEFE BÖLÜMÜ
BURS OLANAKLARI

 

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'nın (BÜVAK) Doktora Bursları için tıklayın.

 

TÜBİTAK BURSLARI

TÜBİTAK (hem yurtiçi hem de yurtdışına yönelik olarak) Lisans, Master ve Doktora öğrencilerine burslar vermekte, buna ek olarak öğrencilerin konferans masrafları için maddi destek sağlamaktadır. Lisansüstü eğitim almak isteyen ve bu amaçla maddi destek arayan öğrencilerimizin bu bursların tanımlarını incelemelerini ve başvurmalarını özellikle tavsiye ediyoruz.  TÜBİTAK'ın Bilim ınsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın (BİDEB) web sayfası gerekli bilgi ve formları içermektedir.

TÜBİTAK-BİDEB tarafından verilen konferans destekleri şunlardır (ayrıntılı bilgi için tıklayın):

2223 - YURT İÇİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILMA DESTEĞİ PROGRAMI
Yurt içinde düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinliklere katılmak isteyen genç araştırmacılara destek verilir.

2224 - YURT DIŞI BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILMA DESTEĞİ PROGRAMI
Yurt dışında uluslararası kongre ve konferanslara bildiri ile katılmak isteyen araştırmacılara destek verilmektedir.

2229 - LİSANS VE LİSANS ÖNCESı, ÖğRETMEN VE ÖğRENCİLERE YÖNELİK BİLİMSEL ETKİNLİKLERı DESTEKLEME PROGRAMI
Üniversite öğretim üyeleri veya alanlarında en az 10 yıl deneyimi olan araştırmacıların, a) ilk ve ortaöğretim öğretmenlerine yönelik olarak yapmayı planladıkları bilim danışmanlığı seminerleri ve benzeri toplantılar, b) ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile lisans öğrencilerinden üstün başarı gösterenleri çalışmalar yapmak, yönlendirmek ve çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek bilim kampları, doğa eğitimleri, teorik ve uygulamalı yaz ve kış bilim okulları desteklenir.

TÜBİTAK-BİDEB tarafından verilen burslardan bazıları şunlardır (ayrıntılı bilgi için tıklayın):

2210 - YURT İÇİ YÜKSEK LİSANS BURS PROGRAMI
Üniversitelerimizin tezli yüksek lisans programına kayıtlı öğrencilere karşılıksız burs verilir.

2211 - YURT İÇİ DOKTORA BURS PROGRAMI
Üniversitelerimizin  lisans sonrası ya da yüksek lisans sonrası doktora programına kayıtlı öğrencilere karşılıksız burs verilir.

2213 - YURT DIŞI DOKTORA BURS PROGRAMI
Üniversite mezunlarına yurt dışında doktora yapmalarına destek olmak üzere, TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından belirlenen alanlarda burs verilir.  

2214 - YURT DIŞI ARAŞTIRMA BURS PROGRAMI (Doktora Öğrencileri ıçin)
Üniversitelerimizde bir doktora programına kayıtlı olanlarla yüksek öğrenim kurumları dışındaki araştırma kuruluşlarında çalışan doktora öğrencisi araştırmacılara araştırma amaçlı burs verilir.

2215 - Ph.D. FELLOWSHIPS FOR FOREIGN COUNTRY CITIZENS
Travel and research grants will be awarded to highly qualified students who are intending to complete their Ph.D studies in Turkey. (Speciality and subspeciality residency or fellowship training programmes in clinical medicine are not included).

2216 - RESEARCH FELLOWSHIPS FOR FOREIGN COUNTRY CITIZENS
Travel and research grants will be awarded to highly qualified Ph.D. students and young post-doctoral researchers to conduct part of their research in Turkey.

2217 - LİSANSÜSTÜ YAZ OKULU DESTEKLEME PROGRAMI
Lisansüstü öğrencilere ve genç araştırmacılara bilim ve teknolojideki güncel gelişmelerin aktarılması ya da yaygın kullanılması gereken tekniklerin öğretilmesi amacıyla yurt içinde kurum / kişilerce düzenlenmesi planlanan lisansüstü düzeydeki kurslara destek sağlanır.

2228 - SON SINIF LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YURT İÇİ LİSANSÜSTÜ (YÜKSEK LİSANS/DOKTORA) BURS PROGRAMI
Üniversitelerimizin  lisans öğrenimlerinin son sınıfında olup da 2007-2008 öğretim yılı güz yarıyılında bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans ya da lisans sonrası doktora programına başlayacak öğrencilere karşılıksız burs verilir.
 

DİĞER BURSLAR
 

* Üçüncü ve dördüncü sınıf lisans öğrencileri ve Master programına kayıtlı öğrenciler yurtdışında organize edilen uluslararası konferanslarda sunacakları bildiriler için Dekanlık'tan 500 YTL'lik destek alabilirler.  Bu yönde planları olanlara bölümle temasa geçmesi önerilir.

* TÜBİTAK'ın MONET sayfasına ulaşmak için tıklayın Söz konusu sitenin ana sayfasında TR-MONET'e ilişkin şu bilgiler verilmektedir:

"Araştırmacıların dolaşımlarının özendirilmesi ve desteklenmesi, dolayısı ile bilim ve teknoloji gelişiminin istenen düzeye getirilmesi Avrupa Komisyonunun çok önem verdiği programlardan biridir. Bu destek ve önlemlerin çerçeve programlarında uygulanması yanında komisyonun başlattığı yeni bir proje ERA-MORE (European Research Area - MObile REsearchers) ağıdır. Bu ağ sayesinde araştırmacıların dolaşımları, eğitim ve çalışmalarının daha da kolaylaşması amaçlanmaktadır. Ağ içinde varolacak merkezler yerli ve yabancı araştırmacılara dolaşımları öncesi, süresince ve sonrasında bire bir yardım ve destek vereceklerdir.

Haziran 2004’te Paris’te başlatılmış ve Aralık 2004’te Baden’de oluşumlarını tamamlamış yada tamamlamak üzere olan 200’e yakın merkezin temsilcilerinin katılımı ile ilk yıllık toplantısını yapmış olan ERA-MORE ağı, Türkiye’nin de dahil olduğu 33 Avrupa ülkesinde ve 200’e yakın merkez kapsamında hizmet verecektir.

Kariyerine Avrupa’da devam etmek isteyen araştırmacılara yönelik kariyer fırsatlarının taranabileceği, gerekli bilgi ve desteğin sağlanabileceği EUROPA – The Researcher’s Mobility Portal’a hem kurumlar hem de araştırmacılar kayıt olup kendilerini Avrupa çapındaki bu veritabanında görünür kılabilirler."


Son Güncelleme: 12:49:06 - 15.03.2020